Телешко месо в буркани

30/05/2016
Наталия Петроваот Наталия ПетроваГотвач 2x
"Някои прибират месото във фризер, а други го слагат в буркани. Ние сме от онези, които го предпочитат в буркани, защото е много по-вкусно!"
Приготвяне50 мин.
Готвене240 мин.
Общо290 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 214
  • Преглеждания за месеца487
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • телешко месо - без кост
  • сол

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки хапки, слага се в голяма тава или казан, посолява се на вкус и се кавардисва /задушава на тих огън, докато излишната вода се изпари/.

След като е готово, се оставя да поизстине и се пълни в чисти и напълно сухи големи или малки буркани. Бульонът, който се е получил, също се разпределя в бурканите.

Затварят се хубаво с нови капачки. Готовите буркани нареждаме в голяма тенджера или казан, пълним вода колкото да е 2-3 пръста над капачките и варим на тих огън.

След като заврат бурканите, ги варим от 2 до 3 часа, в зависимост от това колко е крехко месото. След като са сварени, ги оставяме да поизстинат, след това ги изваждаме от водата.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Nord
Nord
04.09.2016 14:10
Защо не си дпоменала водата в "необходимите съставки" ?
Как кавардисваш без вода ?
0
4

Виж всички коментари или напиши такъв