Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от манголд

Супа от манголд

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Супа от манголд1 / 2
30/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • кисели мляко - 1 кофичка
  • яйца - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • манголд - 1 връзка
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и лука нарязваме на ситно и ги задушаваме. Добавяме чушката, ако не е много люта.

Манголда нарязваме на ситно със стъблата и прибавяме към морковите и лука. Бъркаме, докато омекне и овкусяваме със сол.

Сипваме водата и така ври поне 30 минути. Правим си застройката от яйцето, киселото мляко и брашното.

От горещата супа прибавяме по малко и така, докато изравним температурата, за да не се пресече яйцето.

Добавяме и магданоз на края.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: