Бакла с джанки и ориз

30/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98412329083
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 185
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме баклата от дръжките и я измиваме. Слагаме я във вряща солена вода за около 5 минути, така излиза черната вода.

Вадим я и я изплакваме. В тенджера запържваме лука и добавяме баклата. Поръсваме с червен пипер и доливаме вода.

Така повира малко и прибавяме джанките и ориза. Когато се посвари оризът, посоляваме и поръсваме с джоджена.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
03.06.2016 20:59
Майка ми сее всяка година бакла. Тази година 1 манджа ѝ стана горчива и изхвърлихме 1 торба найлонова на боклука.
0
0
Ваня Георгиева
Да Вили по хубаво е с ориз поне за нас защото обира водата да не е като измито. :) хем по гъстичка.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Чудесна гозба е , идеята да пусна ориз е супер и ще го направя следващия път
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв