Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бакла с джанки и ориз

Бакла с джанки и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Бакла с джанки и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
30/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Дайте ни бакла и гледайте как ще я превърнем в чудесна гозба с ориз и джанки"

Необходими Продукти

  • бакла - 800 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • джанки - 7 - 8 бр
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • червен пипер
  • джоджен
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме баклата от дръжките и я измиваме. Слагаме я във вряща солена вода за около 5 минути, така излиза черната вода.

Вадим я и я изплакваме. В тенджера запържваме лука и добавяме баклата. Поръсваме с червен пипер и доливаме вода.

Така повира малко и прибавяме джанките и ориза. Когато се посвари оризът, посоляваме и поръсваме с джоджена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Майка ми сее всяка година бакла. Тази година 1 манджа ѝ стана горчива и изхвърлихме 1 торба найлонова на боклука.
03.06.2016 20:59
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да Вили по хубаво е с ориз поне за нас защото обира водата да не е като измито. :) хем по гъстичка.
31.05.2016 07:46
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Чудесна гозба е , идеята да пусна ориз е супер и ще го направя следващия път
31.05.2016 06:34