Али Назик Етли кебап

30/05/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"В Турската кухня кебапът е на пиедестал, затова искате ли да хапнете вкусен кебап с агнешко - изберете този невероятен Али Назик Етли кебап "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 236
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпекох на котлона 7-8 тънки патладжана, задуших ги в тенджера, за да се обелят по-лесно (виж снимките).

Накълцах ги на ситно и ги добавих към 500 г цедено мляко, сол, пресован чесън и няколко капки зехтин.

Разбърках и прибрах в хладилника, за да поеме млякото подправките.

Накълцах на ситно около 500 г агнешко месо, което сложих в тигана с 2-3 л.масло.

Когато започне да се запържва, сложих червен пипер, черен пипер и сол. Когато тази вкусотия стане, слагате от разядката в една чиния и отгоре изсипвате от месцето.

Турците имат една разкошна подправка, казва се кикик, но тук не можах да я намеря, за това поръсих кебапа с най-близката до кикика българска подправка - ригана.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

marcheva14
marcheva14
13.02.2017 11:09
Чудесна рецепта! Тази подправка "кикик" съм я донесла и се чудих изобщо защо съм я купила, така си ѝ стои в едно бурканче, е сега вече мога да я пробвам. Благодаря, че сподели! Поздрав!
1
0
Plesneva
Plesneva
13.02.2017 11:53
Тази подправка е изключително подходяща за агнешко месо.А това ми е любимия кебап,много ще се радвам,ако ти хареса.Лятото особенно супер често го приготвям.
0
0
Росица Стоянова
Наистина патладжанът с млякото и чесън е страхотна разядка, която директно влиза в графа Любими :) Поздрави!
1
0
Росица Стоянова
Страхотна рецепта, много ми хареса :) Никак не е сложна за приготвяне, единствено печенето на патладжана отнема повечко време, но пък си заслужава
1
0
Plesneva
Plesneva
07.06.2016 09:35
Получил ти се е чудесен!
1
0
Plesneva
Plesneva
07.06.2016 09:24
Благодаря Роси,на мен също ми е една от любимите.Аз пека патладжаните на двата големи котлона и ги избирам по-тънки и дълги и ги слагам по 2 или 3,за да става бързо и за 10 -15 мин. съм готова.А млякото с патладжана и чесъна,спокойно можеш да го използваш като разядка.Носи много ракия :)))Благодаря за доверието!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв