Фрикасе с пилешко филе и гъби

30/05/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Не сме и предполагали, че пиле фрикасе може да стане толкова вкусно с рецептата на Соня - ароматно и поднесено с много вкус и стил"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 722
  • Преглеждания за месеца6583
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате около 150 г гъби и ги запържвате в тиган с масло. Докато гъбите се пържат, нарязвате пилешките гърди на хапки и добавяте към гъбите.

Посолявате и оставяте да се изпържат до златисто (виж снимките).
През това време разбивате 4 яйца и около 400 г кисело мляко. В кофичката от млякото пригответе студена вода.

В тенджерата, в която ще готвите фрикасе, залейте дъното с олио, като загрее достатъчно добавете 3 с.л. брашно. Бъркайте енергично до получаването на хомогенна смес.

Не трябва да остават бучки. Изсипете приготвената смес от яйца и мляко и веднага изсипете студената вода. Аз изстисквам и половин лимон, за да не ми се пресече, че и такива случаи съм имала.

Бърка се непрекъснато така, както правите крем нишесте, до желаната от вас гъстота. Добавя се сол и черен пипер.

Имайте предвид, че когато изстине, ще се сгъсти още. Който желае, може да изсипе всички гъби с месото вътре.

Но ако желаете да изглежда по-ефектно, можете да ги сложите допълнително преди сервиране.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ВИЛИ-Виолета Матева
Пилешко с гъби си е класика и е много вкусно
4
0
Ваня Георгиева
Прибавих я в любими много ми харесва, и аз я правя но с някой изключения.
4
0
Plesneva
Plesneva
30.05.2016 16:58
Обичам да експерементирам с любими рецепти и да ги правя по наш вкус.Тази съм я променила по същия начин :)
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв