Содени бомбички

Содени бомбички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
30/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"По-добре десет дни срам на плажа, отколкото цяла година глад! Затова не пропускайте да се възползвате от предложението на Вили за вкусна закуска за цялото семейство!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. без един белтък
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
  • за плънката
  • белтъци - 1 бр.
  • сирене - 50 г
  • магданоз - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното, добавя се киселото мляко с разбита в него сода, солта, захарта, разбити яйца, като се отделя един белтък за плънката.

Замесваме меко тесто и оставяме да си почине за 10 минути, покрито с кърпа. Докато си почива, приготвям плънката.

В купа смесваме натрошено сирене, белтък и нарязан магданоз - разбърква се добре.

Разделя се тестото на две части и всяка се разточва на правоъгълна кора. На разстояние се сипва по 1 ч.л. от плънката върху първата кора.

Отгоре се покрива с втората разточена кора. С чашка или формичка се изрязват бомбичките.

Пържим ги в горещо олио на средна степен, за да не останат сурови. Вкусни са както със сладко, така и със солено!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря,радвам се че ви харесват !
04.06.2016 07:33
Потребител#171347
Потребител#171347
Прекрасни! Много вкусни
03.06.2016 22:41
1
1
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Ваня плънка не е рядка въпреки че има белтък ,тя си е гъстичка и се слага на купчинки Видях тази рецепта от този конкурса - всеки научава нещо ново това му е хубавото
31.05.2016 05:54
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Такава рецепта с пълнеж никога не съм правила, време е да пробвам, само да не се разтече.
30.05.2016 21:12
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Само да добавя ,изрезките които остават се пържат и те - с форма или не много са вкусни :)))
30.05.2016 17:17