Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца в йенска купа

Пилешки крилца в йенска купа

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Пилешки крилца в йенска купа
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
31/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Самотни, сочни пилешки крилца с аромат на розмарин търсят добре изстудено бяло вино за приятна вечеря"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 700 г
  • розмарин - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 10 - 15 мл
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се изплакват, слагат се в купа, поръсват се с подправките и олиото, овалват се и се сипват в малка йенска купа с капак.

Затваряме купата и слагаме във фурната, включваме на 220 градуса и печем около 40 минути, като последните 10 минути махаме капака да се получи хрупкава коричка.

След като е готово, може да потърсим с пресни подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Стават страхотни по този начин освен че в йенско плаке ги правя аз и допълвам малко мед и 1-2 скилидки чесън.
31.05.2016 09:28
1
Покажи всички подкоментари