Домашен сироп от ягоди

31/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Нищо не разхлажда така добре и със стил през лятото от домашно приготвен сироп от ягоди "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 605
  • Преглеждания за месеца1356
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • ягоди - 2 кг
  • захар - 2 кг
  • лимонена киселина - 1 к. л.
  • вода - 1. 5 литра
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нали е сезонът на ягодите, реших и аз да направя домашен ягодов сироп. Набрах ягоди от градината си. Почистени и измити се поставят в голяма тенджера и оставих в хладилника за 12 часа, посипах само една чаша захар, за да си пуснат сока.

После се изважда тенджерата и се пасират плодовете. Дори да остане плод, не е фатално. В пасираните плодове се добавя захарта и водата.

Слага се тенджерата на котлона и се вари за 30 минути, като се бърка с дървена лопатка. Накрая се добавя лимонена киселина и отново се разбърква. После се сипва в тензух или нещо като мрежичка, но по-ситно и се прецежда.

Сокът се сипва в бутилки, затваря се с капачка и готово. Гъстата част си е чисто сладко, сипва се в бурканчета. Заварява се сиропът и сладкото за 10 минути.

Аз го правя за бърза консумация и ще съхраня в хладилника. Разрежда се сиропът с газирана вода или минерална вода на вкус. Идеална напитка за лятото с бучки лед, ако остане!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар