Добруджански малай като мъфини

31/05/2016
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5262535443
"Когато традициите и новаторството се сблъскат, се получава - добруджански малай като мъфини - да ви е сладко!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 218
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • олио - 1/2 ч.ч
  • захар - 2/3 ч.ч
  • сол - 1 щипка
  • сода за хляб - 1 ч.л
  • грис - 2 ч.ч. царевичен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В Добруджа това ястие се казва добруджански малай или малай, прави се в тава и се реже на квадрати. Предвид че Добруджа е била част от Румъния, малаят е останал в нашата кухня, но може би е бил променян във времето.

Реших да го направя във форма за мъфини и се получи добре. Използвах царевичен грис от Румъния, но и този на "Крина" например става.

Разбиваме яйцата с щипка сол. Шупваме содата в млякото. Добавяме олиото и захарта. Постепенно добавяме царевичният грис.

Изсипвам сместа в подмазани и леко посипани с брашно форма за мъфини. Дозата е точно за 12 бр. Пека ги на 180 градуса в загрята фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Албена
Албена
01.06.2016 07:03
Малай,всъщност е самият царевичен грис, нали така?
0
0
Марияна Желева
Да, до колкото знам това е царевичният грис. На опаковката ми пишеше "Малай" на румънски ез.
0
0
Ваня Георгиева
Поздравления изглеждат страхотно, предполагам и много вкусно! Ще опитам задължително с грис особенно.
0
0
Марияна Желева
На мен лично ми бяха вкусни - не прекалено сладки, ронести се вътре леко, меки.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв