Цяло печено агне

01/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Сещате ли се за поне един голям празник, на който традицията повелява да се поднася цяло печено агънце?"
Приготвяне40 мин.
Готвене540 мин.
Общо580 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 933
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • агне - 1 бр. цяло
  • черен пипер – 2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • масло - 200 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - 1 1/2 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го натъркваме навсякъде старателно с предварително разбърканите сол, черен и червен пипер.

Поставяме агнето в голяма тава, на дъното на която сме сложили едро нарязания лук и необелените скилидки чесън.

Добавяме вода и олио и нарязваме маслото на парчета, които разпределяме върху и вътре в агнето.

Покриваме с фолио и печем в умерена фурна за 8-9 часа, като поливаме месото от време на време.

За последния час махаме фолиото и оставяме месото да се запече и да хване коричка. (Ако водата изври добавяме още, но топла.)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар