Цяло печено агне

01/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Сещате ли се за поне един голям празник, на който традицията повелява да се поднася цяло печено агънце?"
Приготвяне40 мин.
Готвене540 мин.
Общо580 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 119
  • Преглеждания за месеца1582
  • Преглеждания за седмицата1353
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • агне - 1 бр. цяло
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • масло - 200 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - 1 1/2 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 2 глави

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го натъркваме навсякъде старателно с предварително разбърканите сол, черен и червен пипер.

Поставяме агнето в голяма тава, на дъното на която сме сложили едро нарязания лук и необелените скилидки чесън.

Добавяме вода и олио и нарязваме маслото на парчета, които разпределяме върху и вътре в агнето.

Покриваме с фолио и печем в умерена фурна за 8-9 часа, като поливаме месото от време на време.

За последния час махаме фолиото и оставяме месото да се запече и да хване коричка. (Ако водата изври добавяме още, но топла.)подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар