Гювеч с наденица

01/06/2016
"Когато чуем някой да ни говори за гурме кухня, някак ни се приисква да го поканим да хапне един гювеч с наденица, за да престане да се превзема "
Приготвяне35 мин.
Готвене70 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 493
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • наденица - 5 бр. сурова
  • лук - 3 глави
  • домати - 6 с.л. доматено пюре
  • чушки - 2 бр. червени
  • люти чушки - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 500 г
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червено вино - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на едро зеленчуците, поставяме ги на дъното на гювеча, посоляваме ги и ги подправяме с черен и червен пипер, разбъркваме добре.

Върху тях слагаме наденицата и размитото с 250 мл топла вода доматено пюре, добавяме виното и олиото.

Поставяме гювеча в студена фурна и го печем за 60-70 минути на силна фурна.

Сервираме наденица с гарнитура от зеленчуците.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар