Баница с къпани кори и сирене

01/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"И баба знае да яде баница, но знаете ли как се прави баница с къпани кори и сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 342
  • Преглеждания за месеца341
  • Преглеждания за седмицата130
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата, прибавяме натрошеното сирене, прясното и киселото мляко с разбърканата сода.

Намасляваме дъното на тавата и поставяме първата кора, поливаме я с 1 с.л. олио и слагаме 1/3 от маслото и плънката, слагаме втората кора и повтаряме, накрая слагаме третата кора, покриваме я с плънка и изливаме всичкото останало олио.

Печем баницата в предварително загрята фурна ва 160 градуса за около 60 минути или да зачервяване.

Сервираме с айрян.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Благоева
Прясното мляко като заместител на безалкохолното ли го ползваш?
0
0
Ваня Благоева
до сега никога не съм слагала прясно мляко в баница и много се изненадах
0
0
Plesneva
Plesneva
02.06.2016 09:14
Аз също често използвам прясно мляко за баница.Използва се вместо безалкохолното,да.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв