Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Трайфъл»Трайфъл с летни плодове

Трайфъл с летни плодове

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Трайфъл с летни плодове
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 8
01/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Грехота е да не приготвите този невероятно вкусен трайфъл сега, когато има такова изобилие на пресни плодове"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - ванилов пандишпанов + шоколадов
  • ликьор - 200 мл или шери
  • маскарпоне - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • пудра захар - 150 г
  • конфитюр от ягоди - 200 г
  • ягоди - 300 г
  • кайсии - 200 г
  • праскови - 100 г
  • череши - 200 г
  • диня - 1 резен
  • мента - прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива с миксер до пухкавост и се подслажда с пудрата захар. Постепенно се добавя крема сиренето на порции и се разбива, докато го поеме напълно.

Измиват се добре всички плодове. Ягодите и черешите се почистват от дръжките, а на черешите се отстраняват костилките. Нарязват се прасковите и кайсиите на парченца.

В средно голяма прозрачна купа на дъното се слагат нарязаният на кубчета шоколадов блат. Напоява се с половината от ликьора. Покрива се с 1/3 от крема и се заглажда.

Посипва се с парченцата праскова и кайсия, като се оставя малко от тях. Отново се покрива с крем, като се внимава той да не скрие плодовете отстрани на купата, за да се виждат. Нарязват се няколко ягоди на две по дължина и се подреждат с вътрешната част към стената.

В средата се нареждат ягоди на малки парчета и се слага и нарязаният на кубчета ванилов блат. Отново се напоява блатът с останалия ликьор. Разпределя се отгоре и останалият крем и се заглажда.

Отгоре се редят черешите. Полива се с разбития конфитюр от ягоди. Украсява се с всички плодове като се добавя и нарязаната диня на кубчета. Поставят се листенца прясна мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: