Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Цели яйца в манджичка

Цели яйца в манджичка

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Цели яйца в манджичка
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
01/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • наденица - 1 бр .македонска
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • магданоз
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме лука на кубчета. Поставяме го в тиган, добавяме олиото и го задушаваме, след което добавяме измития и нарязан на кубчета домат, задушаваме го и него.

След това добавяме измитите и нарязани на едри кубчета или парчета чушки, овкусяваме с подправките. Задушаваме хубаво, като от време на време разбъркваме.

Обелваме и нарязваме на дъска на едри кубчета наденицата и я добавяме и нея, като разбъркваме хубаво и запържваме за около 2-3 минути, след което отгоре чупим яйцата, като гледаме между тях да има разстояние и жълтъкът да не се разтече.

Пържим до готовност на яйцата, като не бъркаме, за да останат цели. Отдолу ястието няма да прегори, ако е на слаб огън. Щом е готово с решетъчна лъжица сервираме в две чинии, по желание отгоре може да се сложи шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Често приготвям това ястие и става много бързо и вкусно и с подправките придава много вкусен аромат!
01.06.2016 13:35
1