Разядка от нахут и патладжан

16/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Странно нещо са това разядките. Те не са за хора, които нямат апетит, а за хора, които имат апетит към хубавата храна!"
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 895
  • Преглеждания за месеца201
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на дебели филии, поръсете ги със сол и ги оставете под наклон за 20 минути да се отцедят от горчивината. Измийте и подсушете след това. Подредете ги в намазнена тава и ги изпечете до пълното им омекване.

Използвайте готов нахут от консерва, но ако имате суров до накиснете предварително за 1 нощ във вода, след което го сварете напълно. Сложете го в блендер или кухненски робот заедно с тахана, чесъна, 2 с.л зехтин, лимоновия сок и направете всичко на пюре. Добавете патладжаните, кимиона, кърито, чилито, магданоза и солта и пуснете отново за кратко робота.

Поднесете разядката от нахут и патладжан с нарязани зеленчуци, чипс, арабски питки и т.н.подобни рецепти тук

5 9
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Galina
Galina
20.09.2012 18:10
Рецептата е невероятно успешна... придава щипка пикантност към ежедневното меню :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв