Еклеров венец с ягоди

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Еклеров венец с ягоди
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
19/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Добринка е сред доказаните майстори на сладкиши с парено тесто, а този еклеров венец просто се топи в устата"

Необходими Продукти

  • за пареното тесто
  • вода - 250 мл
  • масло - 80 г
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • за крема
  • пудинг - 1 бр. ванилия (80 г)
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л
  • ягоди - 200 г
  • шоколад
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджера водата, маслото и солта. Кипнете и изсипете пресятото брашно наведнъж. Бъркайте енергично, докато започне да се отделя от стените.

Свалете от котлона и оставете за кратко да се охлади. Прибавете яйцата едно по едно, като след всяко бъркате, докато се усвои. Напълнете пош със сместа и шприцовайте венец, върху хартия за печене.

Печете на 200 градуса около 30-35 минути или докато се зачерви. Не отваряйте фурната.

След като венецът е готов, открехнете леко вратичката на фурната и оставете така за десетина минути.

Оставете еклера да се охлади и го разрежете на две части. Направете крема според указанието.

Оставете да се охлади много добре. Напълнете пош и шприцовайте половината крем върху долната част на венеца.

Наредете ягодите, покрийте с останалия крем и захлупете с другата половина от еклеровия венец. По желание украсете с разтопен шоколад и кокосови стърготини.

Еклеровият венец с ягоди е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Невероятно вкусно изглежда. Браво.
03.06.2016 11:40
1
Покажи всички подкоментари