Патешко магре с карамелизирани круши и стафиди

02/06/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Това патешко магре е толкова вкусно, че с него може да впечатлите дори свекърва си, а свекървите, както е известно на потърпевшите, не се впечатляват от нищичко "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 282
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днешният обяд беше голямо предизвикателство за мен. Отново ястие, което не бях правила, но останах без дъх и звук, когато го опитах. Разнообразието на аромати и вкусове буквално експлоадира в устата ми. Заслужаваше си всяка секунда в кухнята! Ето как успях.

Взех двете филета, резнах кожата на каре, като внимавах да не нараня месото, натърках ги с мащерка, сол и черен пипер и ги прибрах за около час в хладилника. Извадих ги и ги сложих с кожата надолу в студен тиган с дебело дъно (незалепващ) на котлона и тогава го включих на 4.

Оставих го бавно да се загрява, за да започне постепенно да се отделя мазнината, а не да се запечата вътре в кожата. Пекох до зачервяване на кожичката, което отне не повече от 6-7 минути. Тъй като пусна много мазнина, периодично я изсипвах от тигана и я запазих. Чух, че с картофи се получавало нещо божествено.

След като ми се запече кожата, обърнах за 2-3 минути от другата страна. Преди да започна да обработвам филетата, включих фурната на 200 градуса и сложих тавичка вътре, за да е загрята. След като изпекох филетата и от другата страна, ги сложих в горещата тавичка за още 6-7 минути. Дебнете го, че бързо може да го пресушите.

Нарязах 2 круши, почистих ги и отделих в една чинийка. Сложих около 100 г захар в тигана да се карамелизира, когато захарта беше готова добавих няколко капки вода, оставих да се редуцира и сложих крушите и малко стафиди, като хубаво раздрусвах тигана, за да ги залее сосчето отвсякъде. Добавих малко бренди и фламбирах. Извадих крушите, добавих малко сол и черен пипер в соса.

Филетата бяха вече готови, оставих ги да починат за десетина минути и на дъска с остър нож ги нарязах под диагонал. Не е по рецепта, но сметнах, че ще се получи още по-добър вкус и сложих нарязаните парчета от филето в соса. Само потопих да се глазират и веднага извадих. Наредих в чинийките, подредих и част от крушите, разхвърлях тук - там стафидки и залях със соса. Уникална вкусотия .. Не се замисляйте да пробвате!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар