Крем за еклери

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
09/11/2011
"Знаете ли как се прави перфектния крем за еклери? Вижте тук"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо68 961
  • Преглеждания за месеца1180
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 жълтъка
  • захар - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • ванилия - 1 пакетче
  • сметана - 400 г
  • ром - 1 с.л.

Приготвяне

Разбийте в купа с помощта на дървена лъжица или бъркалка жълтъците и захарта. Добавете брашното, разбъркайте и разредете със студеното прясно мляко.

Ароматизирайте с ванилия и сложете крема на котлона на слаб огън. Бъркайте и щом кипне, варете още 3 минути при непрекъснато бъркане.

Снемете крема от котлона, охладете го и го разбъркайте с разбитата предварително сметана. Ароматизирайте крема с 1 с.л. ром, може и ликьор. Подходящ е както за еклери, така и за различни торти и пасти.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 12
4 7
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Калоян
Калоян
19.02.2014 17:16
знаете ли нищо общо няма тази сметана за истинският крем за еклери...хаха
1
1
Ани
Ани
09.12.2013 22:13
Кремът наистина е страхотен.Аз вместо брашно използвам нишесте ванилия,а в прясното мляко настъргвам кората на един портокал.
5
0
дида
дида
15.08.2013 17:15
вместо сметана аз разбивам белтъците на сняг и ги прибавям с внимателно бъркане към вече готовия крем
11
1
Нели
Нели
13.08.2013 16:29
Пламена, не всички са родени научени като вас. Има момичета, чиито първи стъпки в кулинарията започват от готварските сайтове и с тях трябва да бъдем търпеливи, а и защо не и учтиви. Ако имате отговор на въпроса, много по-малко "идиотски" би изглеждал отговора Ви без обиди!
22
2
kaka
kaka
11.08.2013 10:01
вкусно !!!
2
0
Пламена
Пламена
11.08.2013 09:55
Защо задавате идиотски въпроси . Кое ви кара да мислите че някой ще сложи готварска сметана в рецепта за десертен крем + сметаната трябва да е предварително разбита на сняг и да се прибави с много внимателно ръчно бъркане не с миксер за да стане крема пухкав!
1
10
женя
женя
19.01.2016 22:17
......а може и да не е предварително разбита,за да се сложи в крем,може и да е течна и участва в крема!
0
1
Кремена
Кремена
04.01.2015 21:02
Това което пишеш нее сьвсем вярно.Оригиналната рецепта на крема пастичера с който се пьлнят и еклери е измислен в Италия,и там се право с равно количество мляко и сметана..дори вьв Франция се приготвя по този начин.
2
0
Дани
Дани
02.10.2014 07:59


Ето десертен крем с готварска сметана
4
2
калоян
калоян
19.02.2014 17:14
много си права,..
2
4
Galka
Galka
07.08.2013 23:43
Животинска ли, растителна ли?
4
1
мария
мария
26.02.2013 14:01
сметаната течна ли,подсладена или готварска
2
2
nevena
nevena
11.02.2012 16:52
яко и вкусно
2
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с