вторник, 9 февруари

Крем за еклери

От Дебелата БертаМастър Шеф / Автор09/11/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Крем за еклери
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо51 684
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Продукти

  • яйца - 2 жълтъка
  • захар - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • ванилия - 1 пакетче
  • сметана - 400 г
  • ром - 1 с.л.
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Крем за еклери

Разбийте в купа с помощта на дървена лъжица или бъркалка жълтъците и захарта. Добавете брашното, разбъркайте и разредете със студеното прясно мляко.

Ароматизирайте с ванилия и сложете крема на котлона на слаб огън. Бъркайте и щом кипне, варете още 3 минути при непрекъснато бъркане.

Снемете крема от котлона, охладете го и го разбъркайте с разбитата предварително сметана. Ароматизирайте крема с 1 с.л. ром, може и ликьор. Подходящ е както за еклери, така и за различни торти и пасти.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.2 от 24 Гласа

Отзиви (9)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
1
1
Отговор
Калоян

2014-02-19, Оценка 5.0 от 5 за Крем за еклери

знаете ли нищо общо няма тази сметана за истинският крем за еклери...хаха
5
0
Отговор
Ани

2013-12-09, Оценка 5.0 от 5 за Крем за еклери

Кремът наистина е страхотен.Аз вместо брашно използвам нишесте ванилия,а в прясното мляко настъргвам кората на един портокал.
10
1
Отговор
дида

2013-08-15, Оценка 3.0 от 5 за Крем за еклери

вместо сметана аз разбивам белтъците на сняг и ги прибавям с внимателно бъркане към вече готовия крем
17
1
Отговор
Нели

2013-08-13, Оценка 3.0 от 5 за Крем за еклери

Пламена, не всички са родени научени като вас. Има момичета, чиито първи стъпки в кулинарията започват от готварските сайтове и с тях трябва да бъдем търпеливи, а и защо не и учтиви. Ако имате отговор на въпроса, много по-малко "идиотски" би изглеждал отговора Ви без обиди!
2
0
Отговор
kaka

2013-08-11, Оценка 4.0 от 5 за Крем за еклери

вкусно !!!
1
9
Отговор
Пламена

2013-08-11, Оценка 5.0 от 5 за Крем за еклери

Защо задавате идиотски въпроси . Кое ви кара да мислите че някой ще сложи готварска сметана в рецепта за десертен крем + сметаната трябва да е предварително разбита на сняг и да се прибави с много внимателно ръчно бъркане не с миксер за да стане крема пухкав!
0
0
женя......а може и да не е предварително разбита,за да се сложи в крем,може и да е течна и участва в крема!
2
0
КременаТова което пишеш нее сьвсем вярно.Оригиналната рецепта на крема пастичера с който се пьлнят и еклери е измислен в Италия,и там се право с равно количество мляко и сметана..дори вьв Франция се приготвя по този начин.
1
2
Дани

Ето десертен крем с готварска сметана
2
4
калоянмного си права,..
4
0
Отговор
Galka

2013-08-07, Оценка 5.0 от 5 за Крем за еклери

Животинска ли, растителна ли?
1
1
Отговор
мария

2013-02-26, Оценка 5.0 от 5 за Крем за еклери

сметаната течна ли,подсладена или готварска
2
0
Отговор
nevena

2012-02-11, Оценка 4.0 от 5 за Крем за еклери

яко и вкусно

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и уникална рецепта за Крем за еклери. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай останалите категории за Крем за еклери. Избрани рецепти от местната и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Крем за еклери в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.