Крем за еклери

09/11/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Знаете ли как се прави перфектния крем за еклери? Вижте тук"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо73 295
  • Преглеждания за месеца391
  • Преглеждания за седмицата169
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте в купа с помощта на дървена лъжица или бъркалка жълтъците и захарта. Добавете брашното, разбъркайте и разредете със студеното прясно мляко.

Ароматизирайте с ванилия и сложете крема на котлона на слаб огън. Бъркайте и щом кипне, варете още 3 минути при непрекъснато бъркане.

Снемете крема от котлона, охладете го и го разбъркайте с разбитата предварително сметана. Ароматизирайте крема с 1 с.л. ром, може и ликьор. Подходящ е както за еклери, така и за различни торти и пасти.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 12
4 7
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Калоян
Калоян
19.02.2014 17:16
знаете ли нищо общо няма тази сметана за истинският крем за еклери...хаха
3
1
Ани
Ани
09.12.2013 22:13
Кремът наистина е страхотен.Аз вместо брашно използвам нишесте ванилия,а в прясното мляко настъргвам кората на един портокал.
6
0
дида
дида
15.08.2013 17:15
вместо сметана аз разбивам белтъците на сняг и ги прибавям с внимателно бъркане към вече готовия крем
11
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти