Паниран кашкавал с галета

02/06/2016
Деси Маринова
отДеси МариноваГотвач1968561
"Винаги сме в настроение за още една порция ароматен паниран кашкавал с галета "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 745
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кашкавал - 600 г
  • галета - 150 г
  • олио - 200 мл за пържене
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем кашкавала на правоъгълници или кубчета и го слагаме за малко във фризера.

През това време слагаме олиото да загрее на котлона и си приготвяме панировката: разбиваме яйцата с малко сол. Вадим кашкавала от фризера и последователно го овалваме в брашно, яйце, галета и пак яйце.

Слагаме го в сгорещеното олио и пържим от двете страни до златисто.

След това го вадим и поставяме на домакинска хартия, за да отнемем част от мазнината. Сервираме със свежа салата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Деси Маринова
Да, само да се охлади за 2-3 минути. Не пръщи при пържене като ако има вода, ако това ме питате.
1
0
Катя Благоева
Не1 Просто мислех, че ако е топъл и не се слага в хладилника че може да пръщи!
0
1
Катя Благоева
Кашкавала не го оставяш да се стегне, а само да се охлади? Нали не пръщи при пържене?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!