Торта Престиж

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Торта Престиж
Снимка: Елица
1 / 2
21/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 50 г
  • какао - 20 г
  • бадеми - 30 г, ситно счукани
  • масло - 25 г
  • Крем
  • заквасена сметана - 100 г
  • шоколад - 150 г, натурален
  • течна сметана - 200 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • За гарниране
  • шоколадови пръчици - 150 г
  • настърган шоколад - за поръсване
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта на леко затоплена водна баня, докато захарта се разтвори, сваляме и продължаваме да бием, докато се охладят. Постепенно добавяме брашното, какаото, бадемите и разтопеното масло.

Получената смес изсипваме в намазнена и поръсена с брашно форма за печене и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Оставяме да изстине и изваждаме от формата. Разрязваме на три блата.

Крем:

Смесваме заквасената сметана с ванилията и ги слагаме да кипнат, махаме ги и охлаждаме. Прибавяме предварително разтопения на водна баня шоколад и течната сметана разбита с миксер.

Мажем с крема между блатовете и отгоре, украсяваме с настърган шоколад и поръсваме с шоколадови пръчици и пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Лесна, изящна и ефектна торта. Благодаря за идеята!
08.12.2020 17:06