Боб на фурна с кренвирши

03/06/2016
Деси Мариноваот Деси МариноваПомощник Готвач 1x
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • боб - 800 г
  • доматено пюре - 300 мл
  • кренвирши - 4 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • подправки - по избор
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предната вечер накисваме боба. На следващия ден го слагаме на котлона в чиста вода, когато заври сменяме водата и го варим до готовност.

Когато е готов го изцеждаме от водата. В тава слагаме олиото, изсипваме боба, доматеното пюре, брашното и подправките и разбъркваме добре.

Нарязваме кренвиршите и ги добавяме към боба. Печем на 200 градуса, докато соса от доматеното пюре се сгъсти.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Nikol
Nikol
04.06.2016 12:42
Аз го направих с консервиран бял боб,мн бързо се получи,и накрая малко кашкавалче...
Вкусотийка
0
0
Деси Маринова
Използвах "подправка за фасул", тя така се нарича, в нея има всички подправки, които се съчетават с боба и я бях посочила, но явно администраторите са преценили, че е по добре да пише "по избор".
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
03.06.2016 19:46
Така приготвен боба става наистина вкусен,само че би било добре да бяха описани какви точно подправки се слагат,има много начинаещи кулинари,които не са запознати с използването и приложението на различните подправки и това че те са "по избор" вероятно ще трябва да гадаят какво точно да сложат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв