Печено свинско

04/06/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Сега разбираме, че цял живот сме готвили свинското неправилно. Вижте единственият правилен начин за приготвянето на ароматно и крехко свинско печено "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 692
  • Преглеждания за месеца243
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • свинско месо - по избор (моето е шол)
  • зехтин - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - сух
  • червен пипер
  • бял пипер
  • сол
  • чубрица - суха
  • вода - 1 ч.ч. (може да замените водата с бира)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърквам зехтин, кетчуп, горчица, мед, чесън (сух), сол, червен и бял пипер докато получа еднообразна консистенция. Заливам парчетата месо и поръсвам със суха чубрица.

Ако имате време е хубаво да оставите месото за известно време в хладилника да се маринова за 1 час.

Аз не изчаках този път, сложих го в тавичка с 2 пръста вода, покрих с фолио и мушнах в предварително загрята на макс фурна.

Изчаках да заври водата и намалих на 150 градуса. Пекох около 2 часа. Резултатът е невероятен вкус и разпадащо се на конци месо.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар