Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебче с лук и риган

Хлебче с лук и риган

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Хлебче с лук и риган1 / 2
04/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червен лук - 1 глава
  • брашно - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргвам кашкавала. Нарязвам лука на полумесеци. Пресявам брашното и в него слагам бакпулвера.

В купа разбивам яйцето, солта и прясното мляко. Добавям черния пипер и риган. Замесвам тестото върху набрашнен плот.

Оформяме тестото на топка и го набрашняваме леко. Слагаме в таза застлана с хартия за печене. Пека на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: