Домашни селски кюфтета по Гурковски

04/06/2016
"Невероятно, но факт - всички манджи, питки и особено кюфтета стават двойно по-вкусни, когато са направени на село "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 864
  • Преглеждания за месеца1443
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг смес /телешка и свинска/
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Прибавете го към каймата.

Чукнете яйцето. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер. Прибавете галетата и омесете до пухкава и гладка смес.

Оформете кюфтенцата и ги изпържете до златисто в сгорещено олио от двете страни. Поднесете с подходяща салата.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
16.08.2016 20:04
КЛАСИКА !
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв