Торта парфе Плодова наслада

04/06/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Тортата е създадена, за да носи наслада, а при тази торта парфе Плодова наслада те е двойна "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 918
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете пресятото брашно и разбъркайте внимателно с шпатула. Изпечете блата във форма с хартия за печене на 180 градуса около 15-20 минути. Оставете го да се охлади.

Накиснете желатина в 50 мл студена вода. Разбийте сметаната с пудрата захар (не прекалявайте). Към нея прибавете заквасената сметана, киселото мляко и разтопения на водна баня желатин. Разбъркайте добре. Поставете блата в ринг за торти (24-26 см).

Сиропирайте го леко, поръсете една част от плодовете, покрийте с част от крема, пак плодове и завършете с крем. Загладете добре и оставете в хладилника за една нощ. След това пригответе желето, като смесите сока от къпините и желатина (приготвен по описания по горе начин).

По желание може да подсилите цвета със сладкарска боя. Нарежете ягодите на парченца и ги разпределете върху тортата. Залейте ги с къпиновия сок. Върнете обратно в хладилника за няколко часа. Преместете тортата в подходяща чиния и украсете по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Чудесно изглеждащо парфе, браво! Прекрасен външен вид.
Разгледах рецептата, разгледах и снимките, но не ми е ясно при толкова грамаж на хубава сметана, какво прави там и това кис. мляко, и каква би била неговата роля, смятам че напълно ще е излишно и бих го изключила веднага. Само ще промени добрия вкус на тортата.
0
0
Добринка Петкова
Благодаря!Киселото мляко може да се пропусне,беше ми останало и реших да го използвам,но това по никакъв начин не повлия на вкуса.
1
0
Марияна
Марияна
04.06.2016 16:50
Изключително красива торта. Поздравления за резултата. Със сигурност ще е и много вкусна.
2
0
Добринка Петкова
Благодаря! Определено това е любимият ми вид торти през този сезон,приготвят се лесно винаги се получават.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв