Апетитно пиле със зеленчуци

05/06/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Толкова много свежи цветове и аромати в чинията...как да не ти се прияде "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 631
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязах 2 малки патладжана на кубчета, осолих ги и ги оставих да им изтече черният сок, докато нарежа другите продукти.

Нарязах 6-7 чушки сиврия, 1 голяма глава лук, 3-4 скилидки чесън, 2 моркова, щипка червен пипер, сол и черен пипер.

Сложих зеленчуците в тавата и ги запекох за десетина минути, извадих тавата и наредих нарязаното пиле, добавих вода до средата на тавата и оставих да се пече.

Като започна да се позапича леко, добавих домати от консерва и нарязан на ситно магданоз, разбърках леко и оставих да хване хубава коричка пилето.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Марияна
Марияна
05.06.2016 11:44
Първото което прави впечетление са цветовете в ястието - червено, оранжево, жълто. Изглежда много добре. И със сигурност много вкусно. Поздравления!Рецептата също е много добра.
1
0
Plesneva
Plesneva
05.06.2016 11:48
Да,обичам да ми е цветно и слънчево и се старая да го пренеса в чинията.А добре изглеждащата храна,никой не я подминава :)) Ако сте любители на лютото,спокойно можете да добавите.С тези огнени цветове ще си върви идеално.
0
0
Ваня Георгиева
Соня с тези вкусотии ме караш само да огладнявам. :) Много обичам патладжана в ястията но моите хора в къщи не го искат и ми е много трудно така. Рецептата е страхотна.
1
0
Plesneva
Plesneva
05.06.2016 11:45
Радвам се,че съм предизвикала слюнкоотделяне :))))) Ако не го харесват,винаги можеш да го замениш с тиквичка или със зеленчук по твой избор.Но тогава вкуса няма да е същия.
Ще ти издам една тайна,как аз накарах моя мъж да заобича патладжани.Преди да ги сложа в някое ястие,предварително ги изпичам на котлона,като ги въртя от всички страни.Избирам ги по-тънички и ги слагам по 2-3 на котлон.Като включа двата котлона за 10 мин. съм изпекла всичките.При печенето се опушват и имат аромат на скара на дървени въглища.Случвало се е да готвя без месо и той да го търси в чинията :))) Като ги изпека само ги задущавам за 10 мин. под капах,за по-лесно белене и ги накълцвам на ситно.Почти като на пюре.Пробвай,даже няма да разберат,че си сложила патладжан ;) А за аромата ... мм ... Малко нескромно,но ще ме благославяш ;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв