Сладко от дюли, мандарини и канела

11/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"Добавете към класическата рецепта за сладко от дюли малко мандарини и канела и резултатът ще ви изненада приятно "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 656
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 4 броя
  • мандарини - 6 - 7 броя
  • круши - 2 броя, големи
  • захар - 1 кг
  • канела - 1 пръчка
  • лимонтузу - 1 пакетче
  • вода - 500 - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете дюлите, почистете ги и ги нарежете на дребни парченца. Крушите почистете и нарежете без да ги белите. Обелете мандарините, отделете ги на отделни парченца и запазете кората на 3 мандарини.

Нарежете кората на много ситни парченца. Кипнете в голяма тенджера водата със захарта, добавете канелата и мандариновите корички. Оставете да ври така за 5 минути, след което добавете мандарините, дюлите и крушите.

Разбъркайте и оставете да ври, като от време на време разбърквате. Щом сиропът започне да се сгъстява е необходимо да бъркате непрекъснато. Сладкото е готово, когато дюлите станат червени и сиропът се сгъсти.

Разпределете горещото сладко в предварително затоплени буркани, като отстраните пръчката канела Затворете ги и ги обърнете да престоят така за 1 нощ.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!