Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от дюли, мандарини и канела

Сладко от дюли, мандарини и канела

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Сладко от дюли, мандарини и канела1 / 2
11/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
"Добавете към класическата рецепта за сладко от дюли малко мандарини и канела и резултатът ще ви изненада приятно"

Необходими Продукти

  • дюли - 4 броя
  • мандарини - 6 - 7 броя
  • круши - 2 броя, големи
  • захар - 1 кг
  • канела - 1 пръчка
  • лимонтузу - 1 пакетче
  • вода - 500 - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете дюлите, почистете ги и ги нарежете на дребни парченца. Крушите почистете и нарежете без да ги белите. Обелете мандарините, отделете ги на отделни парченца и запазете кората на 3 мандарини.

Нарежете кората на много ситни парченца. Кипнете в голяма тенджера водата със захарта, добавете канелата и мандариновите корички. Оставете да ври така за 5 минути, след което добавете мандарините, дюлите и крушите.

Разбъркайте и оставете да ври, като от време на време разбърквате. Щом сиропът започне да се сгъстява е необходимо да бъркате непрекъснато. Сладкото е готово, когато дюлите станат червени и сиропът се сгъсти.

Разпределете горещото сладко в предварително затоплени буркани, като отстраните пръчката канела Затворете ги и ги обърнете да престоят така за 1 нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка: