Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дресинг»Салса Верде (зелен сос)

Салса Верде (зелен сос)

NikolNikol
Чирак
5518190144
Салса Верде (зелен сос)
Снимка: Nikol
1 / 2
05/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Тайната съставка за вълшебен вкус за морски дарове, зеленчуци и различни видове меса се нарича Салса Верде"

Необходими Продукти

  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин - 50 - 60 мл
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хаванче се счуква чесънът, заедно със солта и магданоза. Бърка се докато стане като паста, сипват се зехтинът и изцеденият лимонов сок и пак се разбърква.

Така приготвения сос (дресинг) може да стои в хладилник няколко дни и е подходящ за морски дарове, зеленчуци и меса.

Придава изключителен аромат на всяко ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: