Задушен телешки език

06/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Ястията с телешки език са сред любимите ни, а в онези с вкусен сос, които можем до отопим с хляб, направо сме влюбени "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 895
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешки език - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 2 с.л., нарязана
  • чесън - 4 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер - на вукс
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • червено вино - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и го режем на парчета.

В тенджера загряваме олиото и в него задушаваме нарязаните лук, моркови, чесън и целина, прибавяме доматеното пюре, пипера, солта, захарта и брашното.

Към задушените зеленчуци прибавяме нарязания език, 250 мл от бульона в които сме го варили, виното и дафиновия лист.

Задушаваме всичко под капак за 20 минути.

Махаме капака и готвим още 10-15 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар