Задушен телешки език

06/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Ястията с телешки език са сред любимите ни, а в онези с вкусен сос, които можем до отопим с хляб, направо сме влюбени "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 382
  • Преглеждания за месеца602
  • Преглеждания за седмицата216
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и го режем на парчета.

В тенджера загряваме олиото и в него задушаваме нарязаните лук, моркови, чесън и целина, прибавяме доматеното пюре, пипера, солта, захарта и брашното.

Към задушените зеленчуци прибавяме нарязания език, 250 мл от бульона в които сме го варили, виното и дафиновия лист.

Задушаваме всичко под капак за 20 минути.

Махаме капака и готвим още 10-15 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар