Торта Пататник

06/06/2016
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо472
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се сваряват и се обезкостяват. Отделяме си само месото, кожата я махаме.

Картофите се обелват, нарязват се на много малки парчета, за да се сваряват по-бързо, а пък и ще ги пюрираме. Варим ги в тенджера, в която сме сложили много малко сол. След това се пюрират. Смесват се с половината от млякото и от маслото. После се овкусяват със сол и черен пипер. Разбъркваме.

Гъбите се обелват и се нарязват на тънки шайби. Лукът се реже на полумесеци. Запържваме в останалото масло лука и гъбите. Слага се месото вътре. Нарязваме на ситно магданоз пресен. Слагаме и него вътре.

При необходимост добавяме малко сол. Оттегля се от огъня.

Форма за торта с ринг с диаметър 25 см. се намазва с масло и се поръсва с галета. Във формата се изсипва картофеното пюре и се заравнява. Отгоре се разпределя сместа, която сме приготвели вече.

Останалото мляко се разбива с брашното и яйцето и заливаме ястието. Пече се в загрята на 180 градуса. Аз ползвах вентилатор. Изваждаме. Оставяме леко да изстине. Вадим от формата. Слагаме в голяма плоска чиния. Режем като торта.

Много е вкусно. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар