Зелен боб с наденица и тиквички

06/06/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваГотвач157733871
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 1 буркан от 800 г
  • тиквички - 1/2 буркан стерилизирани
  • наденица - 2 парчета ароматна с чубрица
  • сол - на вкус
  • червен лук - 1 главичка
  • домати - 1 брой
  • чубрица - 2 стръгчета, пресен
  • олио
  • вода - 800 г
  • брашно - 3 - 4 лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средна тенджера слагаме да нагреем олио и нарязваме лука и го слагаме при олиото, да се запържи. След като е готово, към него прибавяме нарязания домат и червен пипер и оставяме за 5 минути.

След това сипваме водата и нарязания на колелца салам и чакаме да кипне.

Като кипне водата се оставя така 10 минути и се слага тиквичките и зеления боб, на който предварително сме изцедили водата. След това оставяме така 5 минути да покипи.

Приготвяме си брашното със студена вода и го разбиваме, като боза да стане, и след това го слагаме за соса и оставяме така 15 минути да кипи, ката бъркаме с лъжица да не се прихване.

След това слагаме чубрицата, която сме нарязали на ситно, и посоляваме на вкус и сваляме от огъня.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!