Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани със сирене по атински

Патладжани със сирене по атински

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
09/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 - 3 бр.
  • домати - 4 - 5 бр.
  • сирене - 150 г
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме патладжаните и ги нарязваме на кръгчета. Посоляваме и оставяме да се изцедят.

Загряваме зехтина и ги запържваме от двете страни.

Изваждаме и в мазнината задушаваме нарязаните на ситно домати и магданоз, овкусяваме с черен пипер и сол и след десетина минути връщаме патладжана в тенджерата.

След като се задушат и ги поръсваме с натрошено сирене. Може да сервираме ястието топло или студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: