Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани по босилеградски

Патладжани по босилеградски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
20/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1 връзка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме измитите патладжани и ги нарязваме на кръгчета, посоляваме и оставяме да се изцедят върху решетка за 20-30 минути. След това ги изплакваме и подсушаваме.

Сгорещяваме зехтина в тиган и запържваме кръгчетата патладжан от двете страни.

В дълбок съд изсипваме киселото мляко и го подправяме с намачкан чесън, сол и наситнен копър. Добавяме патладжаните и разбъркваме.

По същия начин може да приготвите и рецепти с чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: