Киселец на фурна по селски

13/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо377
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • киселец – 1 кг
  • зелен лук – 1 връзка
  • магданоз – 1 връзка
  • джоджен – 1 връзка
  • ориз – ½ ч.ч.
  • сирене – ½ ч.ч.
  • кисело мляко – 1 ч.ч. или прясно
  • яйца – 3 - 4 бр.
  • олио – 4 с.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме киселеца от дръжките и го измиваме. Попарваме го за 1 минута с вряла вода и го нарязваме.

В олио задушаваме нарязания лук, прибавяме киселеца, ориза и ситно нарязания магданоз.

Разбъркваме и изсипваме в тавичка. Поръсваме с червен и черен пипер и заливаме с вода от попарения киселец.

Печем, докато оризът поеме водата и заливаме с предварително разбитите яйца и мляко, поръсваме със сиренето и ситно нарязания джоджен. Допичаме докато заливката се зачерви.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар