Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Пица Корона с богата плънка

Пица Корона с богата плънка

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Пица Корона с богата плънка
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 6
07/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Пита, достойна за царската трапеза"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - около 1 кг
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • прясно мляко - 1 чаена чаша топла
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 4 бр.
  • масло - половин кубче меко
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • доматено пюре
  • кисели краставички
  • царевица
  • сирене
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто от изброените по-горе продукти. Полученото тесто се оставя на топло да втаса за около 30 минути.

След като втаса взех една средна по-големина топка от него за пицата, а останалата част прибрах в хладилника. Подмазах и набрашних една тава. Разточих тестото на големина колкото да покрие тавата.

От средата на тавата към края, без да се стига до края, се режат 6 или 8 триъгълника. В края сложих лютеница, а върху нея подредих плънката. Триъгълниците се завиват към стените на тавата.

Върховете на триъгълниците промуших под тестото. Тестото го помазах със жълтък, вода и олио. Пицата пекох на предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Един съвет, подвивай повече краищата отдолу за да не ти се получава така. Плънката без колбас за мен не е богата. :)
09.06.2016 10:58