Баница със спанак и орехи

12/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5108145
"Страхотна комбинация от вкусове, текстури и свежи аромати - завита в кори и запечена до готовност "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 132
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера разтопете малко от маслото и задушете предварително почистения попарен и нарязан спанак. Щом омекне спанакът, тенджерата се сваля от котлона и се прибавя натрошеното сирене.

В намазнена тава се слага първата кора, която се маже обилно с разтопено масло. Разпределя се от спанака, поръсва се с нарязаните орехи и се слага втора кора.

Реденето продължава до изчерпване на количествата, като се завършва с кора. С помощта на вилица или др. остър прибор се правят дупки по цялата баница в дълбочина.

Киселото мляко се разбърква със содата, докато шупне. Баницата се залива с разбърканите яйца, прясно мляко и кисело мляко. Пече се в предварително загряна на умерена температура фурна, до готовност.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

rosito
rosito
30.01.2014 20:37
Много вкусна
4
0
Ina Bozeva
Ina Bozeva
05.11.2013 19:58
перфектна баница....
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв