Пълнена плескавица в було

07/06/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Рецепта за сръбски и български гурмани! "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 233
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кайма - 800 г смес (свинско и телешко)
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • кимион - по желание
  • агнешко було - 1 бр.
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата със ситно нарязания лук, подправките и малко вода. Оставете в хладилника за няколко часа, да се смесят хубаво ароматите. Разделете каймата на четири равни части.

Всяка част разделете на две. Разплескайте едната част, върху нея наредете тънки ивички кашкавал и покрийте с останалата част. Така направете и останалата кайма.

Разделете булото на четири части и с всяка обвийте плескавиците. Печете на загрята скара или грил. Сервирайте със салата според сезона и пържени картофи.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
07.06.2016 18:56
Вкусно и сочно кюфте...
0
0
Diana
Diana
07.06.2016 15:17
Izglejda mnogo apetitno :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!