Содена питка с мая

07/06/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваПомощник Готвач157733871
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 845
  • Преглеждания за месеца416
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се слага в дълбока купа и си правим кладенче. В него се слага солта и киселото мляко, в което сме разбили содата.

Слагаме маята в малко хладка вода и изчакваме да шупне. След като шупне я слагаме при брашното, доливаме топлата вода и омесваме меко тесто, което оставяме за 15 минути да втаса.

След като втаса го слагаме в намазана с олио тава и поръсена с брашно. Пече се цяла, като с помощта на точилка се разточва и се набоцква с вилица, в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

След като се извади се поръсва с вода и се увива в кърпа. Оставя се за 20 минути и се чупи. Мека е като памук.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

yep_71
yep_71
25.09.2016 17:27
За какво е маята??????
0
0
Катя Благоева
Става по пувкава иначе не е хубава! Става като много твърда без мая....
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв