Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко с джинджифил и ориз

Пилешко с джинджифил и ориз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пилешко с джинджифил и ориз1 / 2
14/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Чудно пилешко с ориз и джинджифил - празник е винаги, когато го сервираме у дома"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 броя обезкостени пилешки бутчета
  • праз - 1/2 стрък
  • моркови - 1 брой
  • джинджифил - 1 бучка (колкото 1 ч.л.)
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • сол - на вкус
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обезкостеното пилешко на късове и ги мариновайте в зехтин, настърган джинджифил, риган, сол и черен пипер на око.

Загрейте зехтин в съд и сложете пилешкото да се запържи заедно с маринатата. Прибавете накълцания ситно праз и по-едро нарязаните моркови. Най-накрая, когато зеленчуците омекнат, добавете солта.

Загрейте още малко зехтин в тенджерка и запържете предварително измития и отцеден ориз. Долейте към 1 и 1/2 ч.ч. гореща вода, посолете, добавете черен пипер и сварете ориза до готовност.

Поднесете ястието, като сложите ориза, отгоре разпределите от пилешкото, а от страни добавите сварен на пара зелен фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Невена
Невена
Много вкусно наистина!
01.07.2013 12:56