Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Питки със сирене Прасенца

Питки със сирене Прасенца

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Питки със сирене Прасенца
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 5
08/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
40-50 броя

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 4 бр. (един жълтък се оставя за намазване)
  • масло - половин кубче меко
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • сирене - 400 - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесвам средно меко тесто от брашното, киселото мляко, водата, маята, яйцата, маслото, захарта и солта. След като го замеся оставам да втаса за около 20-30 минути.

Омесвам тестото със сиренето. След като съм омесила хубаво тестото със сиренето го разточвам и изрязвам кръгчета от него. За да е по-лесно изрязването на кръгчетата използвам чаша.

На всяко едно от кръгчетата правя разрез от едната страна. По този начин правя ушите на прасенцата. Загъвам леко получените уши надолу. След това слагам по две зърна черен пипер за очи и по едно малко топче от тестото за носле на прасенцата. Получените прасенца подреждам в предварително застлана с хартия за печене тава.

Оставям прасенцата да втасат за около 20-30 минути, след което ги намазвам с жълтък и малко олио. Пека ги на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-40 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: