Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Орехова питка

Орехова питка

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Орехова питка
Снимка: Деси Маринова
1 / 3
08/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • захар - 300 г
  • олио - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • орехи - 200 г
  • ванилия - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме орехите и ги нарязваме на едро. Пресяваме брашното с бакпулвера. Разбиваме яйцата със захарта.

Добавяме олиото, киселото мляко и ванилията. Към тази смес изсипваме пресятото брашно и 2/3 от орехите.

Месим меко тесто, при нужда добавяме още брашно. Оформяме питка и я слагаме в тава върху хартия за печене или намаслена тава.

С останалите орехи поръсваме питката отгоре и ги закрепваме при нужда с лек натиск. Печем в нагрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
На външен вид изглежда много добре,но на снимката тестото ти изглежда някак сбито и недопечено,което забелязвам и на повечето ти тестени рецепти.Според мен слагаш повече брашно и сухи съставки и течността ти е малко,от това следва твърдо и недоомесено тесто и резултата е като снимката ти в разрез.
08.06.2016 17:12
1