Пълнен заек с кайма и ориз

08/06/2016
Йорданка
отЙорданкаГотвач3492531442
"Вкусен пълнен заек приговили и три дни яли, пили и се веселили - такива приказки разказваме ние "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 157
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зайчето, измиваме и подсушаваме добре. Леко намазнете с олио и отупайте със сол, черен пипер и червен пипер.

В дълбок съд запържете нарязаните на ситно лук и чесън, добавете каймата, морковите (нарязани на ситни кубчета) и гъбите. Разбъркайте добре. Към тях добавете изчистения ориз и бъркайте докато стане с цвят стъкло.

Подправете с подправки на вкус и разбъркайте. Свалете от котлона. С получената смес напълнете заека и останалото сложете в тавата около него.

Добавете 3 ч.ч вода, завийте във фолио и печете на 180-200 градуса. По желание може да добавите бяло вино преди да завиете с фолио, около 150 мл.

Когато прецените, че месото е готово, отвийте да се запече. През няколко минути мажете с масло, така се получава една вкусна коричка.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Silvia Georgieva
Silvia Georgieva
03.06.2017 13:59
Заешкото...най здравословното и вкусно месо
1
0
Катя Благоева
И аз съм правила пълен кайма и става много вкусно! Само не съм слагала чесън, но съм сигорна че е вкусно!
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
За толкова години никога не съм готвила заек ,а съм хапвала само 2 пъти в живота си - вкусно е ,но не искам да го ям !
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв