Крехко и сочно агнешко

08/06/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"Затваряме очи и бавно сдъвкваме хапка от това крехко и сочно агнешка. За секунди се намираме в Рая "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 593
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички подправки, зехтина, мед и нарязана на ситно скилидка чесън. Разбъркайте и добавете бирата.

Сложете агнешкото месо в по-голяма тава, полейте със сместа и натрийте месото хубаво с нея. Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио и поставете във загрята фурна на 160 градуса за 2 часа.

Почистете и нарежете картофите на полумесеци. Когато изтече времето за готвене, извадете тавата от фурната, махнете фолиото и сложете картофите.

Ако течността е поизвряла, добавете зеленчуков бульон, подправете с малко черен пипер и сол, ако е необходимо и сложете пак във фурната на 180 градуса за 30 минути.

Поднесете със зелена салата и студена бира.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар