Пуешко месо кебап

13/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
"Странна работа, само като чуем кебап и огладняваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 904
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 1 брой пуешки гърди
  • лук - 2 глави кромид
  • червени чушки - 1 брой
  • чушки - 1 брой зелени
  • домати - 1 брой
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин - 2 - 3 с.л. за марината + 50 мл
  • соев сос - 2 - 3 с.л. за маринатата
  • чесън - 1 скилидка
  • къри - 1/2 ч.л. за маринатата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата за пуешкото, като разбъркате 3 с.л. зехтин, соевия сос, пресованата скилидка чесън и кърито. Накиснете в нея нарязаното на хапки пуешко.

Загрейте зехтина и запържете накълцания лук, добавете нарязаните чушки и след като се запържат прибавете месото заедно с маринатата. Оставете да къкри, докато течността се поизпари.

Добавете подправките, нарязания на дребно домат и около 1 ч.ч. гореща вода. Оставете ястието да къкри, докато остане почти изцяло на мазнина. Поднесете с гарнитура от ориз по желание.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Нелси
Нелси
30.12.2014 19:27
Добра е! Аз не обичам соев сос, но лимонът е бог в нашта кухня - използвам го вместо соевия сос, става много фино!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв