Бърз и пухкав тутманик

09/06/2016
Соня Плесневаот Соня ПлесневаПомощник Готвач 2x
"Колко често вашата баба правеше тутманик? "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо218 123
  • Преглеждания за месеца26371
  • Преглеждания за седмицата13084
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Слагате в купа водата с маята, захарта и 2 л.брашно, разбърквате и оставяте маята да се активира.

Пресявате брашното, добавяте разбитите яйца, олиото, солта, шупналата мая и киселото мляко, в което предварително сте сложили содата. Разбърквате добре сместа. Тя става гъста и лепкава. И я оставяте да втаса.

Намаслявате тавичка и изсипвате половината от сместа, поръсвате със сирене и разтопено масло и изсипвате останалата част отгоре. Разстилайте с намаслена лъжица.

Отгоре нахвърляйте на парченца останалата част от маслото. Пече се на 170 градуса като фурната не се загрява предварително.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 19
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Зорница Христова
страхотно изглежда
предполагам е много вкусен
1
0
Ralitsa Dimitrova Petrova
Kolko vreme triabva da vtasia?
0
0
Nadia Angelova
Nadia Angelova
24.10.2016 19:45
Гласувах с 5 звезди защо излиза че съм гласувала с 3?Не дава и възможност за повторно влизане и опит за корекция.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв