Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Бърз и пухкав тутманик

Бърз и пухкав тутманик

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Бърз и пухкав тутманик
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 7с Видео
23/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Колко често вашата баба правеше тутманик?"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • мая - 1 пакет суха 7 г
  • олио - 7 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • вода - 250 мл топла
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • сирене - 250 г
  • масло - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате в купа водата с маята, захарта и 2 л.брашно, разбърквате и оставяте маята да се активира.

Пресявате брашното, добавяте разбитите яйца, олиото, солта, шупналата мая и киселото мляко, в което предварително сте сложили содата. Разбърквате добре сместа. Тя става гъста и лепкава. И я оставяте да втаса.

Намаслявате тавичка и изсипвате половината от сместа, поръсвате със сирене и разтопено масло и изсипвате останалата част отгоре. Разстилайте с намаслена лъжица.

Отгоре нахвърляйте на парченца останалата част от маслото. Печете тутманика на 170 градуса като фурната не се загрява предварително.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
526
41
31
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#218298
Потребител#218298
Супер е.
10.08.2018 14:40
1
Йордан Вълчев
Йордан Вълчев
Става перфектен, аз като мъж се справих от първия път, но е важно да се спазят точно указанията и грамажите и няма да имате ядове. Единствено маслото увеличих до 100 гр. но това не е проблем според мен!
11.02.2018 09:17
1
emilia
emilia
Това не е тутманик а солен кекс
27.01.2018 10:30
4
1
Потребител#185862
Потребител#185862
Слагате в купа водата с маята, захарта и 2 л.брашно, разбърквате и оставяте маята да се активира.

Пресявате брашното
17.03.2017 18:11
4
1
Потребител#185862
Потребител#185862
баси, тъпото обяснение!!! "2литра брашно"?
17.03.2017 18:05
6
13
2
Покажи всички подкоментари
Лилия Цачева/Lipodve
Лилия Цачева/Lipodve
Изглежда супер! И ориготвянето е лесно! Сигурна съм, че е много вкусен!
24.01.2017 15:21
7
1
Покажи всички подкоментари
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
страхотно изглежда
предполагам е много вкусен
17.01.2017 05:44
3
1
Покажи всички подкоментари
Ralitsa Dimitrova Petrova
Ralitsa Dimitrova Petrova
Kolko vreme triabva da vtasia?
12.11.2016 19:16
1
2
Покажи всички подкоментари
Nadia Angelova
Nadia Angelova
Гласувах с 5 звезди защо излиза че съм гласувала с 3?Не дава и възможност за повторно влизане и опит за корекция.
24.10.2016 19:45
4
2
1
Покажи всички подкоментари
Nadia Angelova
Nadia Angelova
Чудесен е ,лесно и много вкусно!Благодаря за рецептата,става ми любима!Давам най висока оценка!
24.10.2016 19:38
9
1
Покажи всички подкоментари
Дияна Читарлиева
Дияна Читарлиева
Аз на тутманика не слага мая и брашното е много.Аз слагам 4 яйца и 2 чаени чаши брашно и останалите продукти .Децата ми го обожават.
17.10.2016 14:14
2
4
mpenkov
mpenkov
Много хубаво, но това не би трябвало да се нарича тутманик. По скоро видоизменена с мая мързелива баница или шупла както и казват някъде.
23.09.2016 13:41
3
5
Тихомир Тодоров
Тихомир Тодоров
Майка ми го прави по същия начин, и голяма вкусотия
19.09.2016 12:11
1
3
Потребител#176753
Потребител#176753
Много вкусен се поличи! Гласувам с 5!
14.09.2016 17:27
2
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Соня, разреших си да добавя още една снимка на приготвен днес по твоята рецепта "Бърз тутманик". Става много бързо, всичко поставих в купата на миксера и пуснах сам да си се измесва без да съм активирала маята предварително. Става бързо и лесно. Топъл е с чудесен вкус.
Благодаря!
16.07.2016 19:59
13
6
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#172074
Потребител#172074
Пробвахме го в къщи наистина стана чудесен и МНОГО вкусен
08.07.2016 16:50
1
3
1
Покажи всички подкоментари
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Честита награда! А на другите кураж до следващия тираж!
01.07.2016 14:20
1
2
1
Покажи всички подкоментари
Polly
Polly
Благодаря за чудесната рецепта! Действително много лесно и МНОГО вкусно! :) Пухкав и с прекрасна хрупкава коричка! :) Аз оставих да се пече 5-10 мин повече. Бих намалила малко сиренето следващия път. :)
27.06.2016 17:15
6
4
1
Покажи всички подкоментари