Сач със свинско месо и зеленчуци

09/06/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"Трябва да си признаем - за тази рецепта помогна и дядо "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 481
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 600 г
  • лук - 3 глави червен
  • чушки - 1 червена и 1 зелена чушка
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • колбаси - 50 - 100 г шпек
  • маслини - 8 - 10 бр.
  • подправки - универсална за месо или за барбекю
  • олио
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам свинското месо на едри парчета. Сачът се слага да загрее и го намазвам с олио. Трябва да загрее добре. След като сачът се загрее слагам свинското месо да се запържи.

Месото се подправя според предпочитанията, аз слагам подправка за барбекю или зеленчукова. Бърка хубаво с дървена лъжица, докато месото се опържи добре. След това го махам от сача.

Зеленчуците нарязвам на едри парчета. Преди да се сложат останалите продукти сача са намазва отново с олио. Слагам зеленчуците и шпека. Те също се овкусяват.

Бъркам отново с дървената лъжица, докато станат и те готови. Малко преди да са напълно готови прибавям месото. Разбърквам. Оставям сача на котлона за няколко минути.

След като са готови напълно и зеленчуците свалям сача от котлона. След това прибавям едно сурово яйце, докато сачът е още топъл и бъркам хубаво.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!