Лапад с ориз и кюфтета

09/06/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо227
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лапад - 2 връзки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • ориз - 1 к.ч.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • за кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме кюфтетата, като към каймата прибавяме нарязан на дребно лук и магданоз, черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Измесваме добре всичко заедно и с мокри ръце оформяме кюфтета, които оставяме да почиват 1 час.

В тенджера слагаме олиото, лука нарязан на дребно, бланширан и нарязан лапад и домат нарязан на дребно. Добавяме ориза, измит и отцеден, малко вода и оставяме да се задушава за 7-8 минути.

Доливаме около литър гореща вода и пускаме вътре кюфтетата. Варим около 30 минути.

В купичка слагаме брашното, червения пипер, наливаме малко студена вода и разбиваме на рядка кашичка, която изливаме в тенджерата.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим още 10 минути. Когато ястието е готово поднасяме с кисело мляко.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар